גופנפש
כיום אין עוררין על כך שהנפש והגוף קשורים זה בזה ומשפיעים זה על זה.
מה שאנו מרגישים וחושבים משפיע באופן ישיר על גופינו.
למשל, כאשר אדם חווה התרגשות וחושב מחשבה משמחת, יש בו אנרגיות טובות ואם עומד בפניו אתגר הוא יתגבר עליו בקלות גם אם יהיה עייף, צמא או רעב. לעומת זאת כאשר האדם יחשוב מחשבה מכעיסה, גופו יגיב מיד במתח שרירים גבוה, בעליה בקצב הלב וכד' וכמובן החלק הקוגניטיבי, החושב לא יהיה במיטבו.
חוויות שאנו חווים במהלך השנים, הרגשות והמחשבות שלנו משאירים חותם בגופנו ונטמעים בו. מצבים נעימים או מחשבות נעימות ורגשות נעימים "יישקעו" בגופינו כרשמים נעימים, ישחררו הורמונים שנעימים לנו כמו אוקסיטוצין, דופמין, סרטונין ואנדרופינים שמשחררים את גופינו ומעלים את מצב רוחנו. לעומת זאת מצבים לא נעימים, מחשבות לא נעימות ורגשות קשים, משחררים הורמוני סטרס כמו אדרנלין וקורטיזול שישאירו בגופנו חותם של לחץ, מתח, קושי וכאב.
תחושות כאלה של סטרס, לאורך זמן כמו גם מחשבות מדאיגות וחרדתיות מייצרים תחלואה גופנית ונפשית כאחת. בחלק הנפשי נרגיש מתח ועייפות נפשית, חוסר חשק וקהות רגשית. בגוף הדבר יתבטא בלאות גופנית, במחלות כמו לחץ דם גבוה, סוכרת, מחלות לב וכדומה.
מכאן מגיעה החשיבות הרבה לתרגול טכניקות שונות להירגעות פיזית ממשית, על מנת לחיות חיים מאוזנים ורגועים יותר עם כמה שפחות מתח וסטרס.
כמו שכבר הזכרתי, מטרת הבלוג היא ללמוד על טכניקות כאלה ולנסות אותן על מנת להגיע לאיזון המיוחל.
נדבר בבלוג על טכניקות ושיטות שונות ונתרגל אותן, החל מעיסוק בספורט על סוגיו השונים, חופשות קטנות, נשימות סרעפתיות, מדיטציה, מיינדפולנס, שעות פנאי, תחביבים ועוד ועוד. נדבר גם על נושא חשוב לא פחות- והוא ללמוד לשלב את כל זה בחיי היומיום העמוסים לעייפה שלנו.
תרגול יומיומי של הירגעות תורמת לבריאותנו הן הנפשית והן הגופנית. שכבר אמרנו שהולכים ביחד יד ביד.
עד כהדיברנו על הנשימה הסרעפתית ועל הנשימה ה"יוגית" פארניאמה כשתי טכניקות להשגת איזון ורגיעה.
בהמשך אדבר על טכניקות נוספות ... עד אז מקווה שאתם מתרגלים!